Artikler

Hvornår har du sidst tjekket taget?

Taget spiller en rigtig vigtig rolle. Faktisk en meget vigtigere rolle, end mange lige regner med. Årsagen er, at dit tag er et vigtigt værn mod det hårde klima, som huserer i Danmark og de nordiske lande.

Klimaet her byder på meget blandede sæsoner, hvor vi både udsættes for regn, hagl, sne, sol, blæsevejr og stærk storm. Alt dette skal dit tag kunne gardere i mod, så der ikke kommer spor fra det udendørs miljø inde i selve boligen.

Det kan ske, hvis du har et utæt tag

Et utæt tag kan få store konsekvenser for både din pengepung og for familien i boligen. Er taget utæt, kan der slippe vand og fugt ind i boligen. Det betyder, at det kan gå i husets konstruktioner, som derfor bliver svækkede alle rådner. Sådanne konstruktioner skal naturligvis skiftes, og det koster både nye byggematerialer og løn til håndværkere.

Foruden at gøre skade på selve huset, så kan et for højt niveau af fugt føre til, at der dannes skimmelsvamp i hjemmet. Skimmelsvamp er en farlig gæst, da svampen kan give helbredsproblemer. Vi reagerer typisk meget forskelligt på skimmelsvamp, men nogle af de symptomer, som man kan få, er blandt andet hovedpine, dårlig søvn eller problemer med astma!

Sørg derfor for, at dit tag ikke er utæt

Sådan tjekker du taget                                               

Når du skal kontrollere dit tag for utætheder eller skader, så find en stige frem og kom op til taget og se nærmere. Se efter om tagstenene ligger ordentligt og om der er tegn på slid eller skader. Det kan være svært at vurdere kun udefra, og derfor skal du også ind under selve taget at kigge. Dette skal du gøre, mens der stadig er godt med dagslys, så du kan se, om solen stråler ind igennem nogle huller. Du kan også se efter tegn på dryp, når der har været kraftig regn.

Er du ikke selv i stand til at vurdere, må du kontakte et tagfirma. Læs mere om skadesudbedring og nyt tag i Ballerup, hvis du søger fagfolk, som kan hjælpe dig med at undersøge, give et godt tilbud og enten reparere eller lægge helt nyt tag på.

Similar Posts